tisdag 18 december 2012

Snittar med rökt fläsk, rödkål och äpple

Nedan recept går att göra både som snittar och smörrebröd beroende på tillfälle. Om man inte hittar färsk rödkål, kan man ta rödkål på burk. De små godbitarna passar utmärkt på julbordet eller som förrätt.


Snittar med rökt fläsk, ca 20 små
5 skivor danskt rågbröd
300 g rökt sidfläsk i bit
200 g färsk rödkål
1 stort syrligt äpple
smör
grovkornig stark senap

Dela brödet i mindre bitar och bred på smör och senap. Skiva fläsket (ta eventuellt bort svålen) och stek på hög värme till fin yta. Låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet från fläsket i pannan. Strimla rödkålen och stek mjuk i fettet på medelvärme, smaka av med salt och peppar. Ta upp rödkålen och håll varm. Kärna ur och skiva äpplet, stek hastigt i lite smör. Fördela fläsket på brödet, toppa med rödkål och till sist äpple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar