torsdag 27 december 2012

Arraksbollar

När man blivit vuxen och de sociala normerna stipulerar finsmakeri får man fly undan den "simpla" chokladbollen och gömma sig bakom en vägg av arraksbollar istället. Köp mer chokladströssel än du tror, det går åt. Speciellt om man gör bollarna lite mindre, vilket jag personligen föredrar.


Arraksbollar, ca 20 st små
1 dl florsocker
100 g rumstempererat smör
2 msk kakao
3-4 dl kaksmulor (lämpligtvis från sockerkaka)
1 tsk arraksessens
1 dl mörkt choladströssel

Blanda smör, socker och kakao (absolut lättast är att använda händerna) till en jämn massa. Tillsätt kaksmulor och arraksessens, fortsätt blanda till en jämn massa. Forma till små bollar och rulla i chokladströssel. Låt svalna i kyl några timmar.

2 kommentarer:

  1. Gott! Jag tycker det är så gott att smaksätta chokladen med lite rom/arraksarom!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det smaskens... Enda problemet är att de små godbitarna har en tendens att lägga sig runt midjan.

    SvaraRadera