tisdag 25 december 2012

Ris à la Malta

Hemma hos oss finns det bara en självklar efterrätt till jul och det är ris à la Malta. Receptet nedan är till 4 lagom stora efterrätter.

Använd en pepparkaksform för att göra en snygg uppläggning

Ris à la Malta, 4 mindre portioner
3 dl kall risgrynsgröt
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker efter smak

Saftsås
2 dl outspädd saft (som blandas 1:7)
1/2 dl vatten
3/4 msk potatismjöl

Vispa grädden hårt. Blanda grädde och gröt och smaka av med florsocker. Beroende på hur söt gröten är från början kan du behöva tillsätta mer eller mindre socker. Blanda saft, vatten och potatismjöl. Värm till blandningen precis börjar koka. Ta bort från plattan och rör i någon minut till såsen svalnat något. Servera såsen antingen kall eller varm efter smak.

1 kommentar: