måndag 30 juli 2012

Potatissallad med fetaost och oliver

En god potatissallad är ett givet och uppskattat tillbehör till grillat. Personligen föredrar jag kalla sallader framför de ljumna eller varma. Det är sällan som jag skalar potatisarna, det sitter mycket god smak i skalet. Våga koka potatisarna i riktigt salt vatten, då smakar de som bäst när de svalnat. Denna sallad går utmärkt till grillad kryddkorv, prova gärna det!


Potatissallad, 4 portioner
600 g färskpotatis
150 g fetaost
1/2 purjolök, den nedre delen
300 g kalamataoliver med kärnor
3 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger alt. rödvinsvinäger
1 msk vatten
salt och nymalen svartpeppar

Koka potatisen med skal i rikligt saltat vatten, låt svalna på ett fat i kylen. Skär purjolöken i tunna skivor och dela den kalla potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, purjolök samt oliver och smula över fetaosten. Blanda olja, vinäger och vatten, smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och rör om. Servera direkt eller låt vila i kylskåp 30 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar