fredag 20 juli 2012

Grillad flankstek med ungsrostad färskpotatis och chutneyyoghurt

Flankstek är en ovanlig styckdetalj i de svenska köttdiskarna. Synd tycker jag då det marmorerade köttet gör sig utmärkt på grillen. Fråga din lokala handlare om han kan ta hem flankstek åt dig, du kommer inte bli besviken!


Grillad flankstek, 4 personer
700 g flankstek i bit
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
2 äpplen

Marinad
1 dl olivilja
2 msk soja
1 msk rödvinsvinäger
2 pressad vitlöksklyfta
4 msk honung
4 msk chilisås
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Ugnsrostad färskpotatis
500 g färskpotatis
1 msk rapsolja
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja

Chutneyyoghurt
3 dl turkisk yoghurt
1/2 dl mango chutney
salt
vitpeppar

Blanda alla ingredienser till marinaden. Hacka eller skiva grönsakerna grovt. Lägg köttet och grönsakerna i var sin plastpåse och häll marinad i båda. Låt vila i kyl några timmar. Skölj och skrubba färskpotatisen och dela den i halvor. Lägg potatisen i en ungsfast form, blanda olja & örter och häll över potatisen. Rör om ordentligt så örterna fastnar på potatisen. Rosta i ugn ca 30 min på 200 grader varmluft. Börja grillandet med grönsakerna, passa dem noga så de inte bränns. Grilla sedan köttet på medelvärme, antingen över kol eller i panna, till önskad stekgrad. Blanda alla ingredienserna till yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar