Under min studietid på Chalmers lagade jag otaliga varianter på pannacotta till de lika otaliga festerna. Det är en oslagbar kombination av smak och enkelhet som går att förbereda dagen före, perfekt om man vill ha en smarrig efterrätt utan att behöva gå från bordet och vispa när det är som roligast.
Mjölkchokladpannacotta, 6 små portioner
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
4 msk strösocker
1 1/2 gelatinblad
Hallonröra
3 dl hallon (färska eller frysta)
1/2 dl strösocker
skalet från 1 citron
1/2 msk citronsaft
1/2 kruka basilika
ev. färska hallon och citronmeliss till garnering
Lägg gelatinet i blöt 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull, låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen, rör ner chokladen i bitar och låt den smälta av värmen. Röt till sist ner gelatinet och häll sedan upp i små koppar. Låt stelna i kyl i några timmar eller över natten. Blanda hallon socker, citronskal och citronsaft. Hacka basilikan fint. Precis innan servering, rör ner basilikan bland hallonen (om man låter den ligga bland hallonen en längre tid blir den svart) och häll på pannacottan. Garnera med färska hallon och citronmeliss.
Ser ju fantastiskt gott ut =)!
SvaraRadera