Nu kanske ni förstår varför det skall vara tunna skivor bröd... |
4 kycklingbröst (gärna majskyckling)
4 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
12-16 skivor bacon
2 avocado
3 tomater
4-6 inlagda saltgurkor
1 rödlök
8 tunna och stora skivor surdegsbröd
salt och svartpeppar
Chilimajonäs
1 äggula
1/2 msk dijonsenap
1 dl solrosolja el. matolja
1/2-1 röd chilifrukt
salt
Till servering
Öl & servetter!
Blanda olivolja med paprikapuler och salt och peppar. Smaka av marinaden, den skall kännas för salt. Lägg kycklingen i en påse med marinaden, låt vila i kyl 1-2 timmar. Grilla sedan kycklingen på medelvärme, eller stek den i pannan till precis genomstekt. Medan kycklingen är på grillen, stek bacon, skala och skiva avocado, skölj och skiva tomater, skär rödlöken i ringar samt skiva gurkan. Fortsätt med majonäsen, blanda ägg och dijonsenap. Viktig när du gär majonäsen är att alla ingredienser har samma konsistens för att undvika att den skär sig. Tillsätt sedan oljan till äggblandningen lite i taget under omrörning till all mängs olja tagits up av ägget. Om majonäsen är för tjock, tillsätt lite vatten och rör om. Skär chilin i bitar och använd en vitlökspress för att krama ur smakerna och "chiliköttet" ner i majonäsen. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att grilla/rosta brödet och tranchera kycklingen. Sedan är det bara att montera sin club sandwich efter behag, mitt val är (nerifrån och upp): Bröd -Majonäs - Kyckling - Bacon - Avocado - Tomat - Saltgurka - Lök - Majonäs - Bröd. Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar