Jordgubbssylt, ca 1 liter färdig sylt
2 liten jordgubbar
2 dl syltsocker
1 dl strösocker
Skölj och rensa bären och varva dem hela med socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter på låg värme, skumma av efter hand. Om du önskar en sylt med mer jämn konsistens kan du mosa hälften av bären mot kastrullkanten med en gaffel. Smaka av sylten och tillsätt eventuellt mer strösocker. Testa sylten på en sval tallrik så att den får en bra konsistens. Dra genom sylten med en sked, om den knappt rinner tillbaka ihop är den klar. Häll upp på burkar, förslut och ställ in i kylen. Då syltsocker innehåller konserveringsmedel behöver inget ytterligare tillsättas.
Förbereda burkar: Diska burkarna ordentligt med diskmedel i varmt vatten. Koka upp vatten och häll i burkarna, låt stå några minuter. Häll till sist lite kokande vatten på locket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar