torsdag 12 juli 2012

Grillad kyckling med örtyoghurt och matig sallad

Jag tycker det är skönt att inte äta för mastig och stabbig mat på sommaren. Värmen brukar göra att man inte är sugen på feta såser och glödheta gratänger. Något grillat med kall sås och en matig sallad blir det mer än en gång under juni-augusti om jag får bestämma. Hoppas det smakar!


Grillad kyckling och sallad, 4 personer
4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
2 msk olivolja
2 dl matvete
2 gula paprikor
4 tomater
1/2 dl hackad vårlök
250 g blandad sallad, t ex frissé, mache, rosé
1 dl grovriven vällagrad ost, tex gruyère eller parmesan (kan uteslutas)
salt och peppar

Örtyoghurt
2 1/2 dl Turkisk yoghurt
3 msk hackad persilja
3 msk hackad basilika
1/2 msk citronsaft
salt och peppar

Till servering
Vinäger för den som önskar lite mer syra
Käckebröd

Krydda kycklingbrösten ordentligt med salt och peppar samt pensla dem med olivolja. Grilla på medelvärme till genomstekta med fin yta. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpacknignen och låt svalna något. Skär paprikan i strimlor och stek den till fin färg i lite olivolja, låt svalna. Strimla vårlök och skär tomterna i tärningar. Blanda matvete, paprika, lök, tomater, ost och sallad (viktigt att paprikan och matveten inte är för varma, det får salladen att slokna), smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer olivolja. Blanda all ingredienser till örtyoghurten, smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen varm och salladen rumstempererad eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar