onsdag 30 november 2011

Pasta med cabanossy och tomat

Idag krävdes det mat i ett nafs så det blev ett hopkok på vad som fanns i kylen. Mer än en gång har snabba improvisationer lett till mindre intressanta smakkombinationer, men denna gång blev det riktigt lyckat!


4 portioner
400 g av din favoritpasta (i mitt fall Strozzapreti)
300 g cabanossy (eller annan kryddstark korv)
1 gul lök
1 burk krossade tomater
3 msk ketchup
150 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1/2 msk hackad persilja
svartpeppar
salt
smör till stekning

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (eller en minut mindre om man gillar lite tugg...). Skär korven lite oregelbundet i bitar och stek den till riktigt fin färg i smör. Hacka löken och låt den fräsa med korven någon minut. Slå på de krossade tomaterna, ketchupen, finhackad vitlök, persiljan och 3/4 av tomaterna. Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar. Servera tokvarmt med resten av de färska tomaterna. Middag på 20 min, voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar