tisdag 1 november 2011

Chips med peppardip

Om man gillar att bjuda på mat är det lätt att ambitionerna skenar iväg. Helt plötsligt står man där utan tid att fritera de sista violdoftande persiljekvistarna som skall pryda den 12-timmarsgrillade bläskfiskbläcksmarinerade spanska gris man prompt inhandlade vid senaste besöket i saluhallen. I de ögonblicken lovar man sig själv att nästa gång, då skall det minsann bli enklare. I det här fallet lyckades jag i alla fall med tilltugget. Nedan oförskämt enkla kombination ställde jag fram innan maten senast vi hade gäster på besök och det blev riktigt lyckat. Det fanns åtminstone inget kvar när förrätten dukades fram...


Man kan köpa kryddorna var för sig och stöta i mortel. Jag valde det enklare alternativet och köpte en färdig kryddburk med 5 sorters peppar där locket innehöll en kvarn.

Tilltugg till 4 personer
150 g släta lättsaltade potatischips
3 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1/2 msk malen eller stött peppar av olika slag
ev. örtkvist till garnering

Blanda gräddfil, salt och 3/4 av pepparn och lägg upp i en trevlig skål. Strö resten av pepparn ovanpå blandningen och garnera eventuellt med en örtkvist. Servera med potatischipsen och skölj ner med en iskall ljus lager.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar