Kallskuret & mozzarella
8 skivor parmaskinka (ca 80 g)
8 skivor bresaola (ca 60 g)
6 skivor mortadella (ca 100 g)
15 skiver tryffelsalami ca 30 g
50 g buffelmozzarella
Basilikaolja
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
Garnering
basilika eller timjan
cocktailtomater
Börja med basilikaoljan. Hacka basilikan fint och blanda med olivolja och salt, låt dra medan du lägger upp resten av rätten. Frestas inte att köra allt i en mixer, då blir det värdelöst och åter värdelöst (tror ni jag har provat?). Ta skivor av kallskuret och lägg upp lite oregelbundet på ett snyggt fat. Testa lite olika tekniker med skivorna; rulla, nyp ihop, vik, snurra, knöla. Det är oregelbundenheten som gör det snyggt! Bryt sedan mozzarellan med händerna och fördela i väl valda luckor på fatet. Häll med hjälp av en sked lite basilikaolja på varje bit mozzarella. Avsluta med att garnera med basilika och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar