lördag 5 november 2011

Äppelflarn med vaniljglass

Det finns många bra saker med hösten men två av de bästa är som följer. Ett, man känner alltid någon som har äppelträd på tomten. Två, alla som har äppelträd på tomten vill inget hellre än att man skall komma dit och plocka äpplen till man storknar. Kombinationen av dessa sanningar gör hösten till en fantastisk säsong för mos, paj eller i detta fallet flarn. Man behöver inget större kunnande för att laga en god efterrätt med äpplen. Se bara till att ha smör, kanel och socker närvarande så löser sig det mesta!


Äppeltarte till 4 personer
2 smördegsplattor
1 stort syrligt äpple
50g smör
2 msk socker
1/2 tsk kanel
en nypa salt

Till servering
Vaniljglass eller vispad grädde


Blanda smör, socker, salt och kanel. Ta ut smördegsplattorna ur frysen och låt tina något innan de delas på mitten. Stansa en liten ring i mitten på varje platta och nagga insidan av cirkeln med en gaffel (detta gör att mitten på kakan inte reser sig och välter av dina äpplen i ugnen). Kärna ur äpplet och skär i skivor. Lägg skivorna på flarnen och klicka över smöret. Grädda mitt i ugnen på 200 grader varmluft i 15-20 min, bevaka noga så att de inte bränns.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar