Frukostfrallor, 16 st
25 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk strösocker
13 dl vetemjöl (Manitoba Cream)
1 msk havssalt
Lös upp jästen i vattnet och mjölken. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och tillsätt till mjölkblandningen. Tillsätt övriga ingredienser och bearbeta i hushållsassistent på lägsta hastighet i 13 minuter. Öka därefter hastigheten och låt gå ytterligare 7 minuter. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min. Dela upp degen i 16 lika stora bitar, forma till runda frallor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med mjölk och sikta över mjöl. Ställ in plåten i en avstängd ugn och låt jäsa 2 timmar till dubbel storlek. Efter jäsningen, ta ut bullarna och sätt ugnen på 240 grader varmluft. Skvätt in lite vatten i ugnen när den blivit varm och grädda sedan bullarna ca 12 minuter till fin färg. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar