Ägg med lax & dillgräddfil
2 ägg
2 skivor gravad lax
2 msk gräddfil
1 msk hackad dill
salt och peppar
dillkvistar till garnering
Koka upp vatten, lägg i äggen och låt sjuda 8 min. Skölj därefter äggen i kallt vatten ca 5 min, skala och halvera. Blanda gräddfil, dill och smaka av med salt och peppar. Dela laxskivorna till 4 bitar, lägg upp på äggen och toppa med dillgräddfilen. Garnera med en dillkvist och servera på skedar eller fat.
Ägg med ansjovis, rödlök och gräslök
2 ägg
8 ansjovisfiléer
8 rödlöksringar
färsk gräslök till garnering
Koka upp vatten, lägg i äggen och låt sjuda 8 min. Skölj därefter äggen i kallt vatten ca 5 min, skala och halvera. Rulla ansjovisfiléerna och fördela ut dem på ägghalvorna. Garnera med rödlök och gräslök.
Ägg med gräslöksgräddfil och löjrom
2 ägg
2 msk löjrom, sikrom eller stenbitsrom
2 msk gräddfil
1 msk hackad gräslök
salt och peppar
gräslök till garnering
Koka upp vatten, lägg i äggen och låt sjuda 8 min. Skölj därefter äggen i kallt vatten ca 5 min, skala och halvera. Blanda gräddfil, gräslök och smaka av med salt och peppar. Klicka ut gräddfilen på ägghalvorna, toppa med rom och garnera med gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar