Grillspett, 8st
250 g marmorerad ryggbiff
4 kryddiga korvar, ex salsicca el. chorizo
1/2 gröd paprika
1/2 gul paprika
1 äpple
8 stora champinjoner
4 små rödlökar
Marinad/grillolja
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk soja
1 tsk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 1/2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dela alla ingredienserna till spetten i mindre bitar och varva dem på 8 spett. Blanda alla ingredienserna till marinaden och pensla spetten. Grilla spetten på medelvärme till de fått fin yta och grönsakerna har mjuknat något.
Risonisallad, 4 port
250 g risoni
1 röd paprika
1 salladslök
250 g blandade tomater
200 g fetaost
Basilikablad till garnering
Basilikadressing
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Kall citronsås
2,5 dl crème fraiche
1 msk citronolja eller cest av 1/2 citron
2 msk hackade färska örter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar