söndag 27 maj 2012

Coleslaw

Nu när vädret kastat oss in i grillsäsongen snabbare än kvickt gäller det att ha härliga tillbehör att bjuda till köttet. Coleslaw är en fantastisk vitkålssallad som dessvärre misshandlas allt för ofta på krogen och därmed får dåligt rykte. En coleslaw skall vara frisk, krispig och en härlig blandning av salt och sött. Ett bra tips för att erhålla önskad friskhet är att blanda i lite av majonäs och crème fraiche i taget och sluta när salladen ser lite förr torr ut. 15 minuter senare kommer när salladen fått dra till sig kommer den att vara perfekt! Servera den till nygrillade hamburgare, grillat fläskkött eller varför inte till kryddkorv. Jag tycker att lite hel kummin gör det hela ännu lite bättre men jag förstår dem som utesluter den och "sticks to the original"!


6 portioner
1/4 vitkålshuvud
2 morötter
1/2 rödlök
1/2 dl majonäs
2 dl crème fraiche
100 g ananas (färsk eller inlagd)
1 tsk hel kummin (kan uteslutas)
1 knivsudd chilipulver
salt och peppar

Ta bort stocken från vitkålen och skär den i tunna strimlor. Skala morötterna och riv dem på rivjärn (tips, vinkla morötterna vid rivning för längre strimlor som matchar vitkålen). Skär ananasen i små bitar samt skala och skär löken i strimlor. Blanda majonäs, crème fraiche, kummin, chili i en bunke, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna och tillsätt lite av majonäsblandningen i taget till salladen känns lite för torr, låt stå 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar