onsdag 9 maj 2012

Chili con carne

Ja, vad ska man säga om chili con carne? Bönor och kött i en härlig gryta. Okomplicerat, lättlagat och klippt och skuret för matlådor. Se till att smaka på chilifrukterna innan ni lägger i allt, det varierar mycket i styrka. Jag äter nästan alltid min chili med vitt bröd, speciellt om man har något hembakat att tillgå.

Nej, ät inte garneringen...

Chili con carne, 6 portioner
2 gula lökar
500 g nötfärs
1 röd chili
1 grön chili
1 burk kidneybönor (ca 200g avrunnen vikt)
1 burk stora vita bönor (ca 200g avrunnen vikt)
500 g passerade tomater
500 g krossade tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
2 dl vatten
4 msk tomatpuré
smör till stekning
salt
svartpeppar

Till servering
Vitt bröd

Skala och hacka lökarna och stek dem i smör på medelvärme i några minuter utan att de får färg. Lägg i köttfärsen och stek till genomstekt. Hacka under tiden paprika och chili. Lägg i övriga ingredienser och låt puttra på svag värme ca 30 min. Smaka av med ytterligare salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar