fredag 27 januari 2012

Snittar med lufttorkad skinka och tomat

Dessa läckra mini-bruschettas passar bra om man har ett Italiensk tema på maten och går hem hos de flesta gäster. Tomatblandningen kan man variera som man vill med vinägrar, oljor och kryddor. Jag tycker om en mild kryddning så att skinkan får ta plats bland smakerna.


12 snittar
3-4 tunna skivor ljust surdegsbröd
6 tunna skivor lufttorkad skinka
12 söta körsbärstomater
1/4 liten rödlök
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika till garnering

Rosta brödet och skär i avlånga bitar. Dela tomaterna i små klyftor, hacka löken fint och blanda tomater, lök, olivolja försiktigt för att inte slå sönder tomaterna. Smaka av röran med salt och peppar. Dra isär skinkan med händerna och fördela på brödet, skeda upp tomatröran ovanpå. Toppa med grovt hackade basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar