Oxfilépasta, 4 portioner
400-500 g oxfilé i bitar
400 g pasta ex. penne
300 g champinjoner
1/2 purjolök
3 dl grädde
1/2 vitlöksklyfta pressad
1 msk konc. kalvfond
1 tsk soja
1 msk riven parmesan
salt och peppar
smör till stekning
Till servering
färsk basilika
riven parmesan
svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skölj, dela och stek champinjonerna gyllenbruna i smör, salta under stekning, ta åt sidan. Strimla purjolöken och fräs någon minut i pannan efter champinjonerna, ta åt sidan. Stek oxfilébitarna snabbt till fin yta i smör på hög värme, de skall inte bli färdiga, och ta även dem åt sidan. Lägg tillbaka champinjoner och purjolök i pannan och tillsätt grädde , vitlök, soja och parmesan. Låt puttra någon minut och smaka av såsen med kalvfond, salt och peppar. Lägg till sist tillbaka köttet och låt puttra med till önskad stekgrad (testa genom att skära i en av bitarna). Servera med färsk basilika, riven parmesan och lite extra svartpeppar.
Ännu en god rätt som uppskattades av familjen =)
SvaraRadera