Kanderade apelsinskal
4 apelsiner
3 dl socker
3 dl vatten
strösocker att rulla i
ev. mörk choklad 70%
Tvätta apelsinerna noga under rinnande varmt vatten. Skär av toppen och botten på apelsinen. Skär sedan vertikala snitt i apelsinen, ca 5-7 snitt per apelsin. Skala sedan apelsinerna i de delar som snitten skapat. Skär sedan bort det vita från skalen och därefter skalbitarna i strimlor, ca 5 mm tjocka. Förväll skalen 8-10 gånger med nytt kokande vatten varje gång för att få bort det bittra i smaken. Koka upp vatten och socker till en sockerlag och sjud skalen i 20 min. Låt skalen svalna i lagen, ta upp dem en och en, rulla i socker och lätt på ett smort grillgaller. Låt sedan skalen torka i ugnen på lägsta värme med luckan på glänt i 10-15 timmar. Om det behövs så rulla eventuellt i mer socker. Vill man ha en ytterligare dimension kan man smälta lite mörk choklad och doppa de kanderade skalen i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar