Lax på käcke med pepparrot och dill
100g gravad lax (jag tog pappas cognacsgravade...)
1/2 tub pepperrotsvisp
1/2 dl gräddfil
salt & peppar
12-15 små bitar knäckebröd
2 msk hackad rödlök
dillkvistar till garnering
Skär laxen så att du har tunna skivor i 3-4 cm breda strimlor. Snurra laxstrimlorna kring pekfingret och ställ dem på var sin bit knäckebröd. Blanda gräddfil och pepparrotsvisp och smaka av med salt och peppar. Klicka lite pepparrotsblandning i varje "laxrör" och toppa med rödlök och dill.
Rökt lamm på kavring med pepparrot och gräslök
150 g rökt lamm (eller viltkött)
1/2 tub pepparrotsvisp
hackad gräslök
smör
4-6 skivor kavring
Skär kavringen i bitar eller stansa ut skivor med en pepparkaksform. Bred smör på varje bit kavring. Skär lammet i tunna skivor och riv isär dem lite oregelbundet med händerna. Lägg lammet på kavringen och toppa med pepparrotsvisp och hackad gräslök.
Perfekt med lite idéer för snittar inför lördag. Kommer nog att köra någon variant av dessa tillsammans med någon till som mingeltugg.
SvaraRadera@ Johan, Kul att du gillar det! Hoppas ni får en härlig fest. Gott nytt år!
SvaraRaderaI tried these over a Christmas family gathering and they were a smashing success! Thanks so much :)
SvaraRadera@ Ladybug, glad you liked them!
SvaraRaderaPepparrotsvisp på tub ?? Känns som och bjuda på Kalles kaviar
SvaraRadera