lördag 3 december 2011

Marinerad ansjovis

Nedan anrättning har mina vänner fyndigt nog döpt till Bomansjovis med anspelning på mitt efternamn. Om man är svag för havets läckerheter är detta tilltugg oemotståndligt. Då det går ganska fort att slänga ihop brukar jag ha det som tilltugg när jag lagar mat ihop med andra. Jag brukar ha osten under ansjovisen, men det är en smaksak. En iskall riktigt besk öl direkt från flaskan förhöjer, tex Punk IPA från Brewdog (nr 1515 på systemet). Om man är riktigt hungrig kan man göra dubbel sats av nedan som är till 4.


Bomansjovis
1 burk ansjovis, 125g
1/2 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk hackad gräslök (fryst går utmärkt)
1 msk hackad dill (fryst går utmärkt)
1 krm svartpeppar
1/2 krm salt

Blanda alla ingredienser och låt dra i kylskåp 15 min. Servera med bröd och ost.

Till servering
Tunt skivad rostad baguette
Lagrad ost, t ex Västerbottensost

2 kommentarer: