En av mina absoluta favoriter om man har lite ont om tid men inte vill ge vika för en äggmacka för tredje dagen i rad...
4 portioner
2 pkt färsk tomattagliatelle
4 dl mellangrädde
2 gula lökar
1 burk soltorkade tomater (ca 200g)
1 hackad vitlöksklyfta
250g strimlad skinka/rökt bog/kassler
10-15 cocktailtomater
salt & peppar
Till servering
150 g fetaost
1/2 kruka basilika
svartpeppar
grönsallad
vinegrette
Sätt på vatten till pastan, rikligt med vatten skall det vara i kastrullen så att kokningen inte avstannar så fort man lägger i pastan. Hacka lök fint & soltorkade tomater grovt. Dela cocktailtomaterna på mitten. Stek lök och soltorkade tomater i lite olja från tomaterna ngra min utan att löken får färg, lägg i skinkan och stek någon minut till. Slå på grädden och lägg i vitlöken. Låt koka ihop till simmig konsistens. Lägg till sist i cocktailtomaterna och låt dem bli ordentligt varma i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera med smulad fetaost, färsk basilika och nymalen svartpeppar. Då pastan är ganska mäktig är det gott med en grönsallad och vinegrette till.
Mellangrädde?!
SvaraRadera@ Andreas, vispgrädde går bra det med ;-)
SvaraRadera