fredag 2 september 2011

Grilllad högrev med marinerade tomater

Högrev är mest känt för att vara en utmärk styckdetalj för grytor, tex kalops, men om man hittar kött av bra kvalitet gör den sig också bra grillad i skivor. Ibland tycker jag det är skönt att hoppa över ris eller potatis och bara ha lätta grönsaker till när man äter en redig köttbit.



Högrev och marinad
4 skivor högrev á 200g
1 dl olivolja
2 msk hackade färska örter (ex. timjan, persilja, gräslök, dragon, oregano)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Marinerade tomater
500 g tomater av olika sorter
1/2 dl olivolja
2 msk hackade färska örter (ex. persilja, gräslök, dragon, oregano)
1/2-1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1krm svartpeppar

Till servering
ev. grillade grönsaker
ev. creme fraiche
ev. potatischips

Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Blanda alla ingredienserna till köttets marinad. Lägg marinaden tillsammans med köttet i en påse och låt vila i kyl. Dela tomaterna i halvor och lägg i en bunke. Blanda olja, vinäger och kryddor separat och häll över tomaterna, blanda ordentligt. Sprid ut tomaterna på en plåt med bakplåtspapper, lägg dem med den skurna halvan uppåt, och grädda i 1,5-2 timmar. När tomaterna nästan är klara, stek högreven på hög värme på grill eller i panna så att den får fin yta. Sänk värmen och stek klart så länge ni önskar, jag gillar mina biffar blodiga! Servera direkt med tomaterna och eventuellt några chips och en klick creme fraiche.

Jag testade och la in några vårlökar med tomaterna, de blev inte alls bra...ut på åkern med dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar