lördag 10 september 2011

Löjromstoast med dillcrème

Vissa råvaror är ren lyx, löjrom är en sådan. Med lite goda tillbehör och smörstekt bröd är det en av mina absoluta favoritråvaror. Försök få tag på färsk löjrom eller sikrom (ett väldigt prisvärt alternativ).



4 portioner
100-150g färsk löjrom eller sikrom
4 skivor vitt bröd
25 g smör att steka brödet i
3 dl gräddfil
2 msk dill
1/2 - 1 tsk cognac
1/2 tsk salt
1 knivsudd vitpeppar
1 liten rödlök
1 knippe gräslök
kaffefilter

Trä dubbla kaffefilter över två glas. Lägg gräddfilen i det ena och löjrommen i det andra, täck med plastfolie och låt rinna av över natten. Detta för att få en tjock, krämig gräddfil och en torr rom. Stek brödet i smör till fin färg, ställ som "korthus" två och två mot varandra för att svalna (om man lägger skivorna ner att svalna är det lätt att de blir fuktiga och mjuka). Blanda avrunnen gräddfil med dill och smaka av med cognac och salt & peppar. Hacka rödlök så fint det bara går och gräslöken likaså. Gör två "ägg" av löjrommen och dillcrèmen och fyll på med brödet och tillbehören på tallriken.

Det går utmärkt att göra små portioner av ovan upplagda på brödet direkt, då får man en lyxig kanapé att servera innan maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar