torsdag 22 september 2011

Idyll med oslagbara råvaror: Kullalamm



På den svenska landsbygden så dyker det upp fler och fler gårdsbutiker som erbjuder lokalt producerade råvaror eller färdiga produkter. För oss matnördar är det ett klockrent helgnöje att åka runt och hämta inspiration och ingredienser hos butiker ute på landet. Klart bäst hittills av mina gårdsbesök är Kullalamm som ligger en bit utanför Helsingborg. 



Huvudråvaran som säljs skvallrar namnet redan om, men förutom det egna lammköttet finns bl a lokalt producerade grönsaker & örter, kryddblandningar och exklusiva snacks i sortimentet. Vid senaste besöket köpte jag med mig lammfärs, racks och leg (recept kommer!); allt visade sig vara av fantastiskt bra kvalité. Anna och Otto som tillsammans driver Kullalamm är alltid lika trevliga och kunniga bakom disken. I anslutning till matavdelningen finns även en charmig presentbutik som säljer inredningsdetaljer och fårskinnsprodukter.



Det enda som går att klaga på är att hemsidan inte hålls så aktuell, dock finns där all nödvändig kontaktinformation. Om ni vill göra ett besök så stäm av öppettiderna och ring och beställ kött innan för att vara säker på att få det ni vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar