400 g penne (eller annan pasta)
1/2 dl olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd chili
3 finhackade schalottenlökar
2 tomater
500 g körsbärstomater på burk
2 msk riven parmesan
salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av den och lägg i en klick smör eller häll på lite olivolja. Stek vitlök, chili och lök i olivojan på medel/svag värme i 10 min. Hacka tomaterna och lägg i dessa sam körsbärstomaterna i pannan, grundkrydda med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra på svag värme i 10 min, rör sedan ner parmesanen och smaka av såsen med mer salt och peppar. Krossa eventuellt körsbärstomaterna med en sked om de inte går sönder under kokningen. Servera med sardellsmör och riven parmesan.
Till servering
sardellsmör (50g smör blandat med 10 hackade sardellfiléer)
riven parmesan
surdegsbröd
ev. hackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar