måndag 27 augusti 2012

Penne arrabiata (pasta med tomatsås)

Om man inte lagat penne arrabiata någon gång kan det vara svårt att förstå hur gott en så enkel sås kan smaka. Mitt bästa tips är att satsa på burktomater av hög kvalitet (tex Mutti) och använda schalottenlök istället för vanlig lök. Om man inte gillar sardeller kan man ta hackad persilja istället.


Penna arrabiata, 4 portioner
400 g penne (eller annan pasta)
1/2 dl olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd chili
3 finhackade schalottenlökar
2 tomater
500 g körsbärstomater på burk
2 msk riven parmesan
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av den och lägg i en klick smör eller häll på lite olivolja. Stek vitlök, chili och lök i olivojan på medel/svag värme i 10 min. Hacka tomaterna och lägg i dessa sam körsbärstomaterna i pannan, grundkrydda med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra på svag värme i 10 min, rör sedan ner parmesanen och smaka av såsen med mer salt och peppar. Krossa eventuellt körsbärstomaterna med en sked om de inte går sönder under kokningen. Servera med sardellsmör och riven parmesan.

Till servering
sardellsmör (50g smör blandat med 10 hackade sardellfiléer)
riven parmesan
surdegsbröd
ev. hackad persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar