måndag 12 mars 2012

Amerikanska pannkakor

En klassisk brunchrätt som man alltid äter för mycket av. Jag tycker om att använda filmjölk istället för mjölk för att skilja smaken mot vanliga tunna pannkakor. För mig är lönnsirap givet, men tillbehören kan varieras efter tycke och smak. Barnen kanske vill prova glass och kolasås till?


Amerikanska pannkakor, 4 port
2 stora ägg
4 dl filmjölk 3%
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2-1 tsk salt
2 msk smält smör
smör till stekning

Till servering
Lönnsirap
Färska bär

Blanda ägg och filmjölk. Rör i hop de torra ingredienserna för sig och sikta ner i ägg- och filblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Blanda smeten väl, den skall vara riktigt kletig för att inte flyta ut så mycket vid stekning. Stek pannkakorna i rikligt med smör på bägge sidorna. Ha inte allt för hög värme vid stekningen, pannkakorna behöver lite tid att resa sig. Räkna med knappt en dl smet per pannkaka.

5 kommentarer:

  1. Vi (frugan) testade detta receptet idag - stort tack för det! På ren Göteborska: dom ble jevlitt fina dom!

    SvaraRadera
  2. Blev helt perfekta tack Christofer för receptet!
    Från en mätt och belåten Sofia

    SvaraRadera
  3. Va kul att du tyckte om dem Sofia!

    SvaraRadera
  4. jordnötsmör och sirap kan låta oaptitligt, men det är fruktansvärt gott.

    SvaraRadera
  5. Oscar! Det låter sannerligen amerikansk :-) Men jag är inte den som är den! Tack för tipset!

    SvaraRadera