torsdag 23 januari 2014

Pulled pork

Nedan rätt har blivit en riktig favorit hemma hos oss. Den kräver lite planering och tillagningstid men det är det absolut värt! Som tillbehör kan man ha potatis, ris eller som föreslaget nedan bröd och vitkålssallad. Grundreceptet som jag inspirerats av är signerat Tom Sjöstedt.


Pulled pork, 4-6 portioner
1 kg fläskkarré
salt och peppar
2 gula lökar
150 g rökt sidfläsk
smör till stekning

Marinad
1 dl bbq sås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk sambal oelek
1 msk dijonsenap
1 msk oregano
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen ingefära
1 tsk cayennepeppar


Vitkålssallad
400 g vitkål
1 äpple
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Till servering
Bröd, tex baguette eller källarfranska
Tomatsalsa
Smörgåskrasse till garnering

Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör i en het stekpanna så att ytan får fin färg. Lägg köttet i en ungsfast gryta. Stek fläsk och lök i samma panna som fläsket, lägg över i grytan. Slå över marinaden och stek i ugn 6-8 timmar på 90 grader varmluft. Ta sedan upp köttet ur grytan, dra isär det med två gafflar och lägg tillbaka i grytan och blanda med den underbara såsen. Koka upp på spisen och reducera eventuellt såsen något om den är för rinnig.

Skiva vitkålen tunnt, riv äpplet. Blanda med crème fraiche, senap och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar