torsdag 14 mars 2013

Smörrebröd med matjessill, ägg och brynt smör

Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar.


Smörrebröd, 4 st
4 tunna skivor danskt rågbröd
2 burkar matjessill à 200 g
3 kokta ägg
4 msk finhackad rödlök
4 msk finskuren gräslök
4 msk finhackad dill
4 msk smör
bordsmargarin
svartpeppar

Bryn smöret på medelvärme till fin färg. Bred bordsmargarin på rågbrödet. Skala och hacka äggen grovt. Lägg matjes på brödet och toppa med ägg, rödlök, dill och gräslök. Vid servering, ringla brynt smör över smörrebrödet och riv av några varv på kvarnen.

2 kommentarer:

  1. Trillade in här av en slump då jag googlade äggulekräm. Snacka om lyckad sökning i och med att jag fann en pärla i bloggsfären.

    Trevlig påsk, och på återseende!

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!

    Va kul att du gillar bloggen!

    Hoppas du hade en trevlig påsk. Min var fylld med sill och lamm helt enligt tradition...

    /C

    SvaraRadera