torsdag 14 mars 2013

Smörrebröd med matjessill, ägg och brynt smör

Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar.


Smörrebröd, 4 st
4 tunna skivor danskt rågbröd
2 burkar matjessill à 200 g
3 kokta ägg
4 msk finhackad rödlök
4 msk finskuren gräslök
4 msk finhackad dill
4 msk smör
bordsmargarin
svartpeppar

Bryn smöret på medelvärme till fin färg. Bred bordsmargarin på rågbrödet. Skala och hacka äggen grovt. Lägg matjes på brödet och toppa med ägg, rödlök, dill och gräslök. Vid servering, ringla brynt smör över smörrebrödet och riv av några varv på kvarnen.

3 kommentarer:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera
  2. Trillade in här av en slump då jag googlade äggulekräm. Snacka om lyckad sökning i och med att jag fann en pärla i bloggsfären.

    Trevlig påsk, och på återseende!

    SvaraRadera
  3. Hej Anna!

    Va kul att du gillar bloggen!

    Hoppas du hade en trevlig påsk. Min var fylld med sill och lamm helt enligt tradition...

    /C

    SvaraRadera