torsdag 1 november 2012

Rostade rotfrukter med honung och timjan

Det här är ett enkelt tillbehör som kan serveras till allt från söndagssteken till pannbiffar. Använd de rotfrukter du tycker bäst om. Jag tycker själv att sötpotatis är ovärderlig som smakbrytning till de gamla klassikerna.


Rostade rotsaker, 6 portioner
150 g fast potatis
150 g sötpotatis
150 g kålrot
150 g rotselleri
150 g palsternacka
150 g morot
150 g rödbetor

Marinad
4 msk honung
2 msk vinäger
1/2 kruka färsk timjan
1/2 dl vatten
3 msk matolja
salt & peppar

Skala rotfrukterna, dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka till en simmig konsistens. Häll marinaden över rotsakerna och blanda ordentligt. Rosta i ugn på 225 grader varmluft ca 30 min.

2 kommentarer:

  1. Låter gott, detta blir Annandagsmiddag till helstekt fläskfilé...
    Matglad i Floda

    SvaraRadera
  2. Det låter jättegott! God fortsättning!

    SvaraRadera