söndag 25 november 2012

Kyckling i ugn med chili, rostad potatis och avokadosallad

Marinaden till denna rätt kan jag tacka Per Moberg för. Han använde den till kycklingvingar, jag tog en hel kyckling och styckade med grymt resultat!


Chilimarinerad kyckling, 4 portioner
1 hel färsk kyckling (alt. bröstfiléer eller kycklinglår)
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
1/2 dl chilisås
1/2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk cayennepeppar
Svartpeppar

Rostad potatis
800 g
1 msk matolja
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 knivsudd cayennepeppar
salt och peppar

Avokadosallad
1 avokado
2 plommontomater
1/4 rödlök
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Stycka kycklingen till bröstbitar, lår och vingar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Om du är osäker på hur man styckar en hel kyckling finns det otaliga klipp på YouTube. Blanda alla ingredienser till marinaden (och smaka av för rätt hetta!) och häll den över kycklingen. Gnid in marinaden ordentligt i kycklingen och grädda i 225 grader varmluft ca 30 min.

Skrubba potatisen (eller skala om du föredrar det) och dela i klyftor. Blanda olja och kryddor i ett glas och häll över potatisen. Blanda ordentligt och ställ klyftorna på högkant i en långpanna, grädda ca 20 min i 225 grader varmluft.

Skär löken fint och låt dra med olja och vinäger ca 10 min. Skala och dela avokadon in mindre bitar, hacka tomaterna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar