Sällan kan så få ingredienser bli en så god rätt. Man kan blanda i lite vad man vill i sin makaronipudding, men en tips är att steka grönsaker innan man ställer in lådan i ugnen. Om inte, riskerar man att få en vattnig pudding med sladdriga grönsaker. Min favorit innehåller kryddkorv för att få lite extra smak, men det blir också fantastisk gott med fläsk eller bara grönsaker.
Makaronipudding, 4-5 personer
4 dl makaroner
500 g kryddkorv, t ex chorizo
1/2 purjolök
1/2 gul lök
3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
4 ägg
4 dl mjölk
smör till stekning
salt och peppar
Koka makaronerna 1 min kortare än anvisningen på paketet. Hacka lök och strimla purjolök, stek till fin färg i lite smör och salta och peppra under tiden. Var noga med att steka löken ordentligt så att den inte vattnar av sig i puddingen senare. Skär korven i mindre bitar och stek även den till fin färg i lite smör. Blanda makaroner, lök samt korv och varva med ost i en smord ugnsform. Blanda ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Häll stanningen över makaronblandningen. Grädda i ugn 30-40 min på 200 grader varmluft.
Till servering
Brynt smör el. ketchup beroende på tycke och smak
Blandsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar