torsdag 2 maj 2013

Kräftstjärtsgryta med saffran och tomat

Under min studietid var denna rätt det som lagades när matlådan skulle bli något extra. Tyvärr blir kräftstjärtar hårda och tråkiga om man kör dem i mikrovågsugn men jag var inte så kräsen efter timmar av matteföreläsningar. Missa inte de svarta oliverna!


Kräftstjärtsgryta, 4 portioner
2 burkar kräftstjärtar i lake à 350 g
3 tomater
1 gul lök
2 burkar smaksatt crème fraiche, saffran och tomat
2 msk finhackad dill (fryst går bra)
Salt och peppar
olivolja till stekning

Till servering
Pasta, penne tricolore
Svarta oliver
Blandsallad

Skala och finhacka löken. Skölj och hacka tomaterna. Stek löken på svag värme några minuter, den skall inte få färg. Häll på ca 1.5-2 dl av kräftspadet, låt koka ner till hälften. Tillsätt crème fraiche samt tomater och låt grytan puttra på svag värme till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att toppa med kräftstjärtar och dill. Man behöver inte röra ner kräftstjärtarna i såsen, de blir lätt hårda om de blir för varma. Låt allt blandas på tillriken. Servera med penne tricolore, en blandsallad och svarta oliver.

2 kommentarer:

  1. Den här har vi gjort flera gånger! sjukt god, min pojkvän älskar att laga mat så har sagt åt honom att kolla här :)

    SvaraRadera