torsdag 4 april 2013

Kycklinggryta med dragon och morötter

Kyckling och dragon är en lyckad kombination. Här en lite mer välarbetad vardagsgryta som ackompanjeras lika gärna av ris som pasta. En bra sås är inget man kan stressa fram, men belöningen är ljuvlig så öva upp ditt såstålamod.


Kycklinggryta, 4 portioner
4 kycklingbröst eller en hel kyckling styckad i mindre bitar
3 morötter
1 färsklök eller gul lök
1/2 zucchini
1/2 liter hönsbuljong
2 dl torrt vitt vin
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
3 dl grädde
1 msk maizena
1-2 msk hackad färsk dragon (torkad går bra)
salt och peppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Varva kyckling, lök och morötter i en kastrull. Grundkrydda med salt. Tillsätt lagerblad och vitpepparkorn. Slå över vin och buljong, låt koka upp. Låt sjuda på svag värme till kycklingen är genomkokt, ca 10-15 minuter. Häll av buljongen i en egen kastrull, håll kyckling och grönsaker varmt. Reducera, dvs koka ner, buljongen till 1/3. Späd med grädde och krydda med dragon, salt och peppar. Låt puttra på svag värme några minuter. Om såsen är för lös så red av med lite maizena till önskad konsistens. Häll tillbaka såsen på kycklingen. Tillsätt zucchini och låt småputtra i 2-3 min. Servera med ris eller pasta.

Till servering
Ris eller pasta
Blandsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar