söndag 6 januari 2013

Snittar med räkor och dill

Som göteborgare är jag fasligt förtjust i skaldjur. Försök att få tag på färska räkor eller frysta hela räkor med skal, då kommer dessa snittar smaka som bäst. Vill man göra det lilla extra kan man låta gärddfilen rinna av i dubbla kaffefilter över natten, då blir den krämigare och lättare att fördela på snittarna.


Räksnittar, ca 16 st
4-6 skivor formbröd
500g färska räkor (eller frysta räkor med skal)
5 msk finhackad dill (fryst går bra)
bordsmargarin
1 dl gräddfil
1 tsk citronsaft
salt och peppar
dillkvistar till garnering

Skala räkorna. Använd ett snapsglas eller en liten rund form och stansa ut 16 runda brödskivor. Bred smör på brödet, även på kanterna. Rulla kanterna i lite av dillen. Blanda dill, citronsaft och gräddfil, salta och peppra rikligt. Fördela räkorna snyggt på brödet, 2-3 räkor per snitt. Toppa med dillgräddfilen och en färsk kvist dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar