Vissa rätter hoppas jag aldrig försvinner. Det är inte ofta avocado med räkor får en plats på krogmenyerna i dagsläget så jag slår ett litet men bestämt slag här istället!
Avokado med räkor, 4 portioner
2 stora mogna avokado
400g räkor med skal
200 g körsbärstomater i olika färger
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 knivsudd cayennepeppar
1/2 msk olivolja
salt och peppar
4 msk crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk citronsaft
Skala räkorna (spara skalen, de är en utmärkt grund till räksoppa). Dela tomaterna i mindre bitar. Skär dill och gräslök fint. Blanda räkor, tomater, dill, gräslök, olivolja, cayenne och smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche, citronsaft och citronskal. Dela avokadon i halvor. Skär också bort en bit skal på undersidan så står halvorna stadigare. Fördela räkröran i de fyra avokadohalvorna och toppa med den smaksatta crème fraichen. Garnera eventuellt med dill, gräslök eller persilja.
Vart ska jag spara räkskalen? Måste man fixa soppa också när man inte ska servera soppa?
SvaraRaderaHej Rebecka! Lägg dem i frysen så är det bara att ta fram när du är sugen på räksoppa. /Christofer
SvaraRaderaHej Rebecka! Lägg dem i frysen så är det bara att ta fram när du är sugen på räksoppa. /Christofer
SvaraRadera