Wienerschnitzel, 4 portioner
4 skivor kalvinnanlår à 200 g
2 dl vetemjöl
4-6 ägg
3-4 dl ströbröd
salt och peppar
smör och matolja till stekning
Österrikisk potatissallad
10 kokta, kalla, skivade potatisar
1 rödlök
5-10 rädisor
4 msk kapris
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Till servering
Ansjovis
Citron
Kokta gröna ärtor
Börja med potatissalladen. Lägg potatisen i botten av en snygg form eller på ett uppläggningsfat. Skiva rödlök och rädisor och strö över potatisen. Blanda olja, vinäger, senap och kapris. Slå dressingen över potatisen och låt dra medan schnitzlarna tillagas.
Banka ut köttet ordentligt till 0,5 cm tjocklek. Salta och peppra. Dubbelmarinera i vetemjöl, ägg och till sist ströbröd. Salta och peppra igen. Stek ca 3-4 min per sida på medelvärme i rikligt med smör och olja till paneringen är ordentligt frasig och har fått fin färg. Servera med potatissallad, ansjovis, citron och kokta gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar