Ost och skinkfyllt schnitzel. Så fantastiskt gott. Tricket för en riktigt god cordon bleu är att banka ut köttet tunt. Annars riskerar man att stå med en bit kött som är högre än den är bred efter man har fyllt, vikt, panerat och stekt det (jepp, jag har testat...). Melker Andersson har stått för inspirationen till nedan komposition som är en utmärkt bjudrätt!
Cordon bleu, 4 portioner
600-800 g skinkschnitzel (ca 8 skivor)
8 skivor lufttorkad skinka
200 g Emmentaler-ost
1 kruka basilika
2 dl vetemjöl
4 ägg
3 dl ströbröd
salt och peppar
smör och olja till stekning
Kapriscrème
2 dl crème fraiche
1 dl majonäs
4 msk kapris
1 msk kaprisspad
peppar
Till servering
Ansjovis
Citron
Persilja till garnering
Ugnsrostad potatis
Blandsallad
Blanda alla ingredienserna till kapriscrèmen, låt dra. Banka ut köttet med en köttklubba eller undersidan av en kastrull. Salta och peppra. Lägg skinka, ost och basilika på ena halvan, vik. Dubbelpanera de fyllda schnitzlarna i mjöl, ägg och till sist ströbröd. Stek ca 4-5 min per sida på medelvärme. Servera med kapriscrèmen, ansjovis, citron och ugnsrostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar