Det händer ganska ofta att det lagas omelett hemma hos oss. Ofta blir det en helt vegetariskt rätt som nedan recept. Viktigt är att inte ha för hör värme i pannan, då är risken stor att omeletten bränns.
Omelett, 2 portioner
4 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar
75 g fetaost
10 körbärstomater
1 rödlök
1/4 krm chilipulver
10 basilikablad
salt och peppar
smör till stekning
Knäck äggen i en bunke. Blanda med mjölk, salt och peppar. Stek omeletten på svag värme till den har stelnat. Rör inte i omeletten under stekning, bra omelett stelnar av sig själv! Skölj och dela tomaterna i halvor. Skala och klyfta löken. Stek lök och tomat på medelvärme i lite olja, krydda med chilipulver, salt och peppar. Lägg tomat och lök ovanpå omeletten, smula över fetaost och garnera med basilika.
Till servering
Tomatsallad & vinegrette
Knäckebröd & smör
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar