söndag 17 februari 2013

Pasta med tonfisk, dill och citron

Här kommer ett utmärkt middagstips om tiden är knapp. Rätten passar även utmärkt som matlåda dagen efter. Var försiktig med citronsaften så att såsen inte blir för syrlig men snåla inte med saltet!


Tonfiskpasta, 4 stora portioner
350 g pasta, fusili
2 burkar tonfisk i vatten à 150g
1/2 purjolök
1/2 - 1 msk citronsaft
4 msk hackad dill, fryst går bra
5 dl crème fraiche, 15%
olivolja till stekning
salt och svartpeppar

Till servering
Blandsallad
Knäckebröd & smör

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka purjolöken och fräs några minuter på svag värme. Tillsätt tonfisk, crème fraiche och dill. Låt puttra på svag värme 2-3 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med en blandsallad och lite hårdbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar