söndag 22 juni 2014

Laxchevice, pepparrot, knäckebröd och brynt smör

Jag är väldigt förtjust i Salma-lax. Ett varumärke som verkligen levererar bra råvaror. Salma-lax behöver inte frysas innan den äts rå, vilket rekommenderas med vanlig lax. Nedan en försvenskad variant av chevice, en perfekt sommarförrätt!


Laxchevice, 4 portioner
Salma-lax 150 g
1 dl crème fraiche
2 msk finriven pepparrot
1/2 skiva knäckebröd
1 citron
50 g brynt smör
Ruccula till garnering
Salt och svartpeppar

Skär laxen i tärningar. Låt marinera i saften från 1/2 citron och några nypor salt ca 20 min. Blanda crème fraiche och pepparrot, smaka av med salt och peppar. Skär skivor av citron och sedan små trianglar av fruktkött. Arrangera lax, pepparrotscrème och citron på tallrikar. Smula över knäckebröd. Garnera med ruccula och ringla över brynt smör. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar