torsdag 13 februari 2014

Avokado, räkor och citron

Vissa rätter hoppas jag aldrig försvinner. Det är inte ofta avocado med räkor får en plats på krogmenyerna i dagsläget så jag slår ett litet men bestämt slag här istället!


Avokado med räkor, 4 portioner
2 stora mogna avokado
400g räkor med skal
200 g körsbärstomater i olika färger
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 knivsudd cayennepeppar
1/2 msk olivolja
salt och peppar
4 msk crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk citronsaft

Skala räkorna (spara skalen, de är en utmärkt grund till räksoppa). Dela tomaterna i mindre bitar. Skär dill och gräslök fint. Blanda räkor, tomater, dill, gräslök, olivolja, cayenne och smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche, citronsaft och citronskal. Dela avokadon i halvor. Skär också bort en bit skal på undersidan så står halvorna stadigare. Fördela räkröran i de fyra avokadohalvorna och toppa med den smaksatta crème fraichen. Garnera eventuellt med dill, gräslök eller persilja.

3 kommentarer:

  1. Vart ska jag spara räkskalen? Måste man fixa soppa också när man inte ska servera soppa?

    SvaraRadera
  2. Hej Rebecka! Lägg dem i frysen så är det bara att ta fram när du är sugen på räksoppa. /Christofer

    SvaraRadera
  3. Hej Rebecka! Lägg dem i frysen så är det bara att ta fram när du är sugen på räksoppa. /Christofer

    SvaraRadera