söndag 21 juli 2013

Tomatsallad med avocado och gräslök

Ibland är tillbehören bättre än det som kommer från grillen. Snåla inte på gräslöken i nedan recept och försök att inte röra om för mycket, då mosas avokadon och salladen blir "grumlig".


Tomatsallad, 4 portioner
400 g blandade tomater
2 avokado
1 stor knippe gräslök
1 liten rödlök
3 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
nymalen svartpeppar

Skala och skär rödlöken i tunna skivor, lägg i en skål. Häll över vinäger salt, socker och peppar. Rör om och låt dra i 20 min. Skär under tiden tomaterna och avokadon i mindre bitar samt gräslöken i stavar. Lägg alla ingredienser i en stor skål, slå över olivoljan och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar