söndag 24 november 2013

Sashimi på lax

Rå fisk. Godare än det låter. Var försiktig med råvarorna. Normalt rekommenderas att man fryser lax i några dygn om den skall förtäras rå. Jag brukar dock köpa SALMA-lax, ett varumärke som ligger något högre i pris men där laxen är av hög kvalitet och kan ätas rå utan att frysas.


Sashimi, 4 portioner
150 g SALMA lax
3 msk sesamfrön
3 msk soja (tips Kikkoman...)
2 skivor citron

Skär laxen i två bitar. Vänd den ena i sesamfrön och skär sedan i 1/2 cm tjocka skivor. Sota den andra i en torr gjutjärnspanna på mycket hög värme (eller bränn ytan med en brulee-brännare), låt svalna i kylen 30 min och skär i skivor. Pressa citron över fisken, servera med soja och ev. extra sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar