tisdag 15 oktober 2013

Tonfiskpasta med äpple och curry

Det här receptet är lika snabbt som det är gott och är hämtat ut Per Morbergs bok Morberg: scenen, livet och konsten att laga mat.


Tonfiskpasta 4 portioner
500 g pasta
1 burk tonfisk i vatten
1 äpple
1 gul lök
10 cm purjolök
3 dl grädde
1-2 msk curry
salt och peppar
matolja till stekning

Till servering
Klyftade tomater

Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Stek löken och äpplet i lite matolja på medelvärme, de skall inte få färg. Pudra över curry och låt fräsa någon minut till. Slå på grädde och lägg i tonfisken. Rör om och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer curry. Häll såsen över pastan och rör om. Skär purjolöken i tunna skivor och rör ner precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar