onsdag 15 maj 2013

Chilikryddad lax i ugn, sparris, champinjoner och rädisor

Ibland kan det vara skönt att komma ifrån de traditionella kolhydraterna och frossa i grönsaker och svamp istället. Nedan kombination är lite udda men väldigt god.


4 portioner
800 g laxfilé i bit (med eller utan skinn)
1 tsk chilipulver
1 tsk chiliflakes
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
svartpeppar
300 g grön sparris
300 g champinjoner
1 knippe rädisor
1 stor rödlök
olivolja till stekning

Blanda kryddorna och gnid in laxen med blandningen. Stek i ugn på 200 grader varmluft ca 20 min till en innertemperatur av ca 55 grader (använd stektermometer). Skölj och skär bort det träiga från sparrisen. Skölj och halvera champinjonerna. Skala och skär löken i klyftor. Skölj rädisorna. Stek grönsakerna och svampen i omgångar i gjutjärnspanna. Krydda med salt och peppar under stekningen. Lägg grönsakerna runt laxen och servera direkt.

Till servering
Crème fraiche med färska örter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar