tisdag 8 januari 2013

Snittar med lax och pepparrotscrème

Var inte rädd för att ha mycket pepparrot i crèmen. Även om denna ört är mycket kraftfull nyriven, så tappar den stinget så fort den blandas upp med gräddfilen. Grava gärna din egen lax till receptet, prova dill- & cognacsgravad eller gin- & enbärsgravad.


Laxsnittar, ca 20 st
5 skivor kavring
10 skivor gravad lax
1 dl gräddfil
1/2-1 dl nyriven pepparrot (beroende på styrka)
salt & peppar
dillkvistar till garnering

Skär 20 små fyrkanter av kavringen, alternativt stansa ut skivor med ett snapsglas. Blanda gräddfil och pepparrot, smaka av med salt och peppar. Skär laxen i remsor. Linda remsorna kring fingret till en cylinder och ställ på kavringen. Spritsa eller skeda pepparrotscrèmen i laxcylindrarna. Garnera med dill.

2 kommentarer:

  1. Denna gjorde jag inför förra nyåret men fick falla tillbaka på falsk wasabi (alltså pepparrot) i brist på färsk pepparrot. Funkade men jag har för mig att jag rev någon vit rotsak som garnering då fyllningen redan var grön.

    SvaraRadera
  2. Haha, ja man tager vad man haver!

    SvaraRadera